duminică, 18 iulie 2010

Moarte.deces.sinucidere si alte distractii

Suna putin Emo titlul postului dar sustine in sine un mare adevar; cel al trecerii in nefiinta sau in lumea in care te balaceai in timp ce altii faceau istorie iar tu nu erai ,nici macar, un imbold neuronal.
In ultima perioada in toata media a avut loc o explozie de depresie si de discutii despre moarte,ocultism,astrologie,viata de dupa.....lucru cauzat de moartea prin suicid sau crima a cantaretei Madalina Manole.
Do I feel sad about her death? Da ,in principiu ,pentru ca tipa chiar avea voce, isi scria propriile cantece si era mult superioara tarfelor care apar vedete peste noapte doar pentru ca si au pozat sfarcurile 'n Playboy.E ciudat ca a murit asa de repede si a lasat in urma atatea intrebari....e ciudat ca acu 19 ani cantam la prima mea encounter cu Mos Craciun(proaspatul ex-Mos Gerila)melodia ei "Fata Drada"(asa putea pronunta atunci.Mult timp acumulat intre, mult spatiu umplut de vechi intamplari si uite ca vara aceasta s a mai retras in umbra o persoana relativ cunoscuta.
E ridicol cum,noi oamenii,considerati cele mai inteligente organisme de pe Terra(momentan),nu avem un scop predefinit, nu avem un higher purpose.
Stiu doar ca venim dintr o sfera total straina noua si apoi ne intoarcem acolo incheind excursia pamanteana.Intotdeauna am cautat ,fascinati, detalii despre acel inceput dar gratie anumitor factori vom pastra enigma si pentru viitoare zeci de generatii.
Deci, viata noastra incepe din acel..nimic iar parcursul perioadei de stabilitate intr un corp, e un amalgam de senzatii ,de impulsuri din care noi ajungem sa alegem cateva pe care sa le ridicam la rang de teluri,sentimente,placeri.
Unii aleg partile putin mai stabile ,mai palpabile ale vietii ,altii aleg partile efemere si le pretuiesc si isi ghideaza calatoria in functie de acestea.Noi trebuie sa ardem, sa ardem ce furam din jurul nostru si sa transformam totul in amintiri....practic asta e a trai nuh? Trecem prin anumite evenimente si apoi le pastram doar citez"sensaromele" doar senzatiile pur subiective ce devin treptat cu trecerea timpului Amintiri.
Pentru a le pune pe axa temporala ne ghidam dupa cat de dusty sunt acele amintiri in memorie si e ciudat cum un amnezic e purificat de viata lui anterioara iar momentul 0 al sau e cel in care se retrezeste in prezent.Maybe he slides back, maybe he dies and comes back ;creierul lui nu va sesiza asta mostly never.
Suntem toti morti in urma de asta chiar nu inteleg frica tuturor in corelatie cu Moartea.Tot ce am fost e amintire copilaria ,scoala ,vechile prietenii vechile distractii sunt doar albume foto in mintea noastra.Cred ca e mai simplu sa cochetezi cu inevitabilul si sa accepti ca toti revenim la starea amorfa initiala.Prezentul realitatea si forma pe care o avem nu e deloc detestabila ba e chiar extrem de comoda placuta si de nelepadat;desi gandul ca maine tot ce stii se va incheia ar trebui sa ii sporeasca farmecul.
Sinuciderea.....e o optiune dar nu si una viabila.Nu ai nevoie de curaj de tarie de ura sau de depresie sa faci asta.Toate se pot rezolva mergand mai departe asteptand for the next best thing to come along.Oricine poate intr un moment de nebunie sa abandoneze excursia sa si ceara banii inapoi si sa plece de unde a venit but is he really ready? si daca nu e, oare care va fi destinatia lui?
Desigur, biserica si alte institutii fondate pe antice credinte in mituri ,semne si halucinatii terestre vor spune ca acele persoane ajung in Iad aka cred ca sunt lost off the radar.Poate sunt prinse intre Acasa si real poate ele sunt acele fantome stafii ,vampiri care tind sa ne ingrozeasca si poate uneori sa ne dea fiori de gheata pe spinare.
Cert este ca ,o data mort orice om devine bun ,apreciat ,deplans.Moartea iti ofera calitatea magica de a fi iertat de a avea pe toti cei care te au stiut lg tine, de a fi amintit in rugile lor; asta pana cotidianul te sterge repede off their To Do list.
O data mort tu nu mai deranjezi pe nimeni nu mai ceri nici un ajutor; prin urmare esti parintele ,fiul ,vecinul perfect.Funny how...we only get to like people after we re asured they re not around to poke us.
Asa zisa parte malefica ,raul ,de care toti vb incepe sa capete iz in noi ,pe noi.Ne corodam rapid,partea fizica neoxigenata incepe sa dezvolte bacterii mai tarziu viermi care ne devoreaza viscerele si pornesc escavatiile pana la suprafata.Cu alte cuvinte ne devoram pe noi insine pana la stadiul de amintire.De asta cimitirele sunt locuri asa de calme si peacefull pentru ca toti acolo sunt lasati in amintirea comuna.
Aceste orase in oras sunt printre cele mai sigure locuri din punct de vedere spiritual.Toti sunt impacati cu sine lasand la suprafata cruci cu poze vintage de ceramica.
Then again,why should one die before its time? De ce am grabi procesul naturat de oxidare?Motivele invalmasite din mintile noastre sunt rezultatul senzatiilor cauzate,daca ne este rau atunci poate stam lg oamenii care nu trebuie poate suntem in mediul care nu trebuie sau poate avem prea multe griji despre viitor.Ceea ce e useless!deoarece ieri=mort si maine=necunoscut so u narrow down all our worries to Today.Ce aveti azi pe suflet? ce nu functioneaza ?ce nu va bucura ?ce nu ma inveseleste azi?......toate pot fi rezolvate MAINE
Da! maine in necunoscut vor fi multe sanse sa iti imbunatatesti starea de azi vor fi ocazii pe care tu le ai lasa pe tava daca vei pleca neasteptat.Nu ma credeti? vizionati filmul The Mist daca nu tot filmul macar finalul! E important sa credem ..nu sa speram..sa credem sa constientizam ca maine necunoscutul ne va aduce ceva nou...nu stiu daca va fi mai bun decat ieri nu stiu daca va fi pe placul vostru dar va fi ceva nou care va va recontura traseul.
Now you tell me...ain t that worth waiting for?!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu