vineri, 2 iulie 2010

Too much Rain too much of everything!

Vara in Romania este problematica.In fiecare an de ceva timp tot se produc inundatii fie din cauza averselor considerabile fie din vina personalului care ar trebui sa supravegheze barajele si sa faca deversari controlate(pentru a preveni dezastrele)
Bilant: cateva sute de morti si in Banat si in Moldova,sute de animale si au gasit sfarsitul in apele involburate pline de namol.Satele din Moldova,zona cea mai saraca din tara,sunt devastate-totul e ascuns sub pamant parca pus la pastrare pentru arheologii din viitorul mileniu.De la Prut si Siret pana la varsare in Dunare harta a fost modificata.Avem lagune mici, mari, lagune sub care se afla scufundate siturile vechilor asezari rurale.Stiti cati batrani au murit? Cu siguranta mai multi decat sunt trecuti in recensamantul victimelor.Multi au ales sa moara in casa lor stiindu se pre batrani stiind ca nu au nici un fel de ajutor dupa ce apele se retrag.Au ramas doar cu hainele de pe ei iar o data cu retragerea raurilor,se vor intoarce la casele lor, la bucatile lor de namol in care se intrevad lesurile animalelor de curte.
Aceasta este Romania din vara lui 2010.Multi fac filme despre sfarsitul lumii....cu ce ne ar afecta pe noi? daca oricum e mai frustrant sa stii ca tu esti cel afectat si dezumanizat iar altii se spala in jacuzy.
Singurele persoane care se simt sa faca ceva sunt pompierii,unele spitale care aprovizioneaza cu medicamente incercand sa previna epidemiile si oamenii de rand.E impresionant sa vezi cum alti pensionari aduna ce au prin casa si duc la corturile de ajutoare;ei sunt cei darnici deoarece din nimic nu mai ai ce pierde.Sunt curioasa cate persoane cu bani au accesat conturile bancare pentru ajutorarea sinistratilor?
Ministrii se dau in vant dupa vizite la locurile distruse.....incercad sa si creasca electoratul;daca nu ar exista posibilitatea de a acapara voturi cati dintre ei s ar deranja sa mearga in locuri baltite unde miroase a moarte? Nici Unul! Toti vin si constata dezastrul ridica din umeri si promit minciuni albe care nu mai impresioneaza pe nimeni.
Astazi aud la radio ca Patriarhia vrea din nou sa bage pe gat proiectul Catedralei Neamului.Sincer,sincer!? Asta face biserica cu banii? Catedrala mantuirii cui? a unui neam fara de noroc fara de mila fara de compasiune? Un neam asa de distrus care abia are cu ce se intretine nu are nevoie de munti de biserici.Let me brake it to you cand ti e foame si nu ai cu ce sa ti educi copiii nu ti vine sa mergi in biserica si sa dai pomana popii care parcheaza Mercedesu' la poarta.
Ultimul lucru de care avem nevoie este un mastodont de catedrala.Vor cumva sa faca buncar atomic sub? nu avem nevoie! este sub Casa Poporului.
Toti idiotii astia de popi instariti care fut curve si beau ca idiotii din banii statului(aka enoriasilor) trebuie arsi pe rug in piata publica.
Vor mantuire? mai bine ar da banii alocati pentru acest colos nefolositor celor care isi refac casele dupa viituri.How s that for your mantuirea bro?Is that good for u? cause it s hella good for me!
Oricum astea sunt vorbe n vant nimeni nu va face nimic si toate persoanele chinuite vor fi uitate pana la sfarsitul sezonului estival.Toate trec toate se uita iar mortii sunt primii care inceteaza sa ne mai deranjeze cu petitii si cu cereri.Pana una alta merg sa vad daca au amplasat cort pentru ajutoare la casa armatei-voi duce haine(purtabile nu tzoale) si cateva conserve sper sa ajute mai mult decat pe propria mi constiinta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu